Скандалът с покупката на бизнеса на ЧЕЗ от Гинка от Пазарджик

...
Скандалът с покупката на бизнеса на ЧЕЗ от Гинка от Пазарджик
Коментари Харесай

Агенция АФИС: Благодарение на Гинка БСП се изравни с ГЕРБ

Скандалът с покупката на бизнеса на ЧЕЗ от Гинка от Пазарджик е разместил политически пластове. Отговорите на въпроса „ Коя партия показва позиции, най-близки до Вашите? “, сочат, че силите на двете водещи обединения – ГЕРБ и Българска социалистическа партия – са изцяло изравнени.

Това демонстрират данните от национално представително изследване на Агенция АФИС, осъществено в интервала 15-19 март 2018 година При него са интервюирани директно „ лице в лице “ в домовете им 1010 пълнолетни български жители.

На трето място се подрежда Движение за права и свободи, а партиите от обединението „ Обединени патриоти “ сборно са на четвърто място.

" Списъкът продължава с политически субекти, които са в на практика неразличими нано-стойности – към 1% и по-малко, а близо една трета от жителите са трайно отдалечени от всички партии ", разясняват от социологическата организация.

Коя партия показва позиции, най-близки до Вашите?

Българска социалистическа партия 24.7%
ГЕРБ 24.6%
Движение за права и свободи 6.5%
Атака 2.4%
Вътрешна македонска революционна организация 2.0%
Реформаторски блок 2.0%
Воля 1.6%
АБВ 1.0%
Съюз на демократичните сили 0.8%
НФСБ 0.6%
Да, България 0.6%
Движение 21 0.4%
ДСБ 0.3%
Зелените 0.2%
Друга партия 2.7%
Нито една 29.6%



Изследването на АФИС удостоверява, че пълнолетните българи, които желаят естественият монопол върху електроразпределението да е във притежание на частна компания са единствено 4%. В този дял не се виждат статистически значими отклонения съгласно обучение, възраст, местоживеене, обществена група и приход.

Двама от всеки трима жители на страната (62%) желаят електроразпределението да бъде в ръцете на българската страна. Само 2% избират формулата от последните към 15 години – да принадлежи на непозната страна. Едва 1% са на мнение, че собствеността би трябвало да е във притежание на частно задгранично лице. А смесената форма на благосъстоятелност е най-приемлива за 15%. Други 16% нямат мнение по по този начин поставения въпрос, демонстрират данните на АФИС.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР